1408612699541

Varumärken

Volvo Penta. Vid service och reparationer av Volvo Penta använder vi oss av originaldelar. På Marineparts hittar du både sprängskisser och aktuella priser för din motor eller drev.

Kawasaki. Vi är auktoriserade på Kawasaki och använder oss uteslutande av originaldelar. Är du nyfiken på vad Kawasaki har att erbjuda, kolla här.

Parts Europe. Vid service och reparation av övriga fyrhjulingar använder vi oss i första hand av Parts Europe. Förutom att tillhandahålla delar för service och reparationer har de även massor av tillbehör. Allt från rutor till kläder via däck och typ allt du kan tänka dig finns att tillgå, totalt över 300 olika varumärken finns i deras portfölj. På Parts Europe hittar du deras kataloger i elektronisk form, bläddra runt och hör av dig om det är något du vill ha så fixar vi det.

Redline. När det gäller smörjmedel och tillsatser jobbar vi helst med Redline. Det är inte det billigaste alternativet i den stund oljan ska hällas ned i drevet men över sikt lönar det sig genom mindre slitage och ökad livslängd. Vi kör själva med oljor från Redline i både motor och drev med mycket gott resultat. På deras hemsida hittar du mer information om deras produkter.

Evans. De flesta motorer kyls av en blandning av glykol och vatten som sedan i sin tur kyls av antingen den omgivande luften eller sjövatten om det är en båt. Nackdelen med att ha vatten som kylvätskebas är att det dels ger upphov till korrosion men också ger en liten marginal till överhettning samt ökad risk för läckage på grund av högt tryck (vatten kräver ett högt tryck för att kokpunkten ska höjas över 100 grader). Evans är en helt vattenfri kylvätska som kokar först vid 180 grader vilket, läs mer här.