Taxibåt, sjötaxi

I hytten på Skarven åker vi bekvämt fyra vuxna personer plus förare. Dubbla värmesystem gör att vi inte behöver frysa, oavsett årstid och utetemperatur. För den som hellre sitter ute, antingen på för- eller akterdäck, går det givetvis lika bra och vi har med oss filtar för den frusne eller för trötta barn. Behöver du ladda telefon eller liknande har vi både 12 och 220 volt ombord.

Väderkänsligt bagage stuvar vi i lastutrymmet bakom hytten. Mer skrymmade saker tar vi på fördäck, behöver vi skydda mot regn täcker vi det med plast.

Att gå ombord är lätt, rejäla lejdare och trappsteg gör att även du som behöver käpp eller rullator kan känna dig trygg. Om du använder rullstol behöver du dock vara så pass rörlig att du kan ta åtminstone ett par steg själv. Har du en elektrisk rullstol (permobil eller liknande) är det inga problem, vi lyfter enkelt ombord den med kranen.

 

Baljan åker vi upp till tolv personer plus förare. Hytten är mycket rymlig och ni sitter antingen framme med föraren, här finns två platser, eller i en rejäl u-soffa runt bordet. Vill du sitta ute går det också bra.

Det öppna främre lastutrymmet sväljer ett mindre flyttlass, packning som ska skyddas mot väder och vind läger vi antigen i lastutrymmet under däck eller inne i hytten.

Givetvis har vi en termos varmt kaffe med oss för den som kanske blir sugen på en kopp under resan. Önskar du te eller något annat är det bra om du meddelar det i förväg.