stort fönster

Fastigheter, inredning och byggnadsvård

FASTIGHETER

Här har vi två specialområden:

Uppgradering av fastigheter. Ni kanske har ett skärgårdshus som är trångt, nedgånget, opraktiskt och fullt av överblivna möbler. Det kanske leder till att huset inte utnyttjas så mycket och så ofta som ni skulle vilja. Ni kanske heller inte vill lägga en hel förmögenhet eller er semester på att fixa till det? Här kommer vi in. Vi är mästare på compact living och att renovera/inreda med små medel. Att “koka soppa på en spik”-lösningar är synnerligen kostnadseffektiva och du slipper söka bygglov och bygga ut. Vi utgår ifrån vad vi har och hur behoven/drömmarna ser ut och så löser vi det. Nivån väljer ni och tillsammans pratar vi ihop oss om hur vi ska komma dit. Smidigast är sedan att ni lämnar nycklarna till oss på hösten för att sedan kunna återvända  på våren – till ert uppgraderade skärgårdsboende. Låt oss hjälpa dig att få ett praktiskt och vackert åretruntboende eller sommarnöje utan att det kostar skjortan.

Fönster. Få saker är så avgörande för ett hus som dess fönster och ett effektivt sätt att utradera husets historia är tyvärr att byta ut de gamla fönstrena mot moderna diton. Det ska dessutom mycket till innan dina gamla spröjsade fönsterbågar är bortom all räddning, kvaliteten på trä och hantverk är vida överlägsen dagens och en rätt utförd renovering säkrar din gamla fönster i ytterligare hundra år. Här använder vi oss helst av linolja, linoljekitt och linoljefärger eftersom det är både miljövänligt och det bästa för era fönster.

Utöver dessa två specialiteter kan vi ta oss an det mesta, från stort till smått. Ni kanske vill ha huset iordninggjort inför försäljning eller totalrenovera hela huset? Vi kan också bistå med projektledning på plats, om du redan anlitat andra byggare, i den omfattning du önskar.

 

BYGGNADSVÅRD

Vi brinner för hus och fastigheter i alla möjliga former och miljöer, även om vi inte ska sticka under stol med att det framför allt är äldre hus med en lång och gärna brokig historia våra hjärtan klappar mest för. Och eftersom husets historia är central för oss är vårt ledord respekt. Respekt för vad huset är, respekt för arvet vi har att förvalta och respekt för dina önskemål.

Stockholms skärgård är full av gamla hus. Vissa är varsamt restaurerade, somliga nedgångna och hopplöst omoderna och en hel del är tyvärr så vårdslöst renoverade att husets identitet gått förlorad bland alla lager av gipsskivor, formpressade fiberskivor och plastfärg.

För de allra flesta människor i dagens samhälle är tid den största bristvaran och moderna byggnadsmaterial och metoder har just fördelen att de är snabba att arbeta med. Tyvärr är det i slutänden en dålig affär för både ägare och hus att snåla in på tiden då huset tappar mycket av sin själ och därmed sitt värde, både i affektionshänseende och rena pengar. I vissa fall kan huset till och med bli förstört.

Med varsamhet och respekt ser vi till att tillsammans med er bevara en viktig del svensk byggnadshistoria för framtiden. Det är viktiga skäl men det finns ytterligare ett som ofta glöms bort och det är de miljömässiga vinsterna. Vi arbetar i största möjliga mån med befintliga utrymmen, vi återanvänder och bevarar så mycket vi kan och de traditionella materialen så som linoljefärg har ytterst liten, om ens någon, negativ påverkan på miljön. Dessutom hålls transporterna på en minimal nivå, något som också håller ner dina kostnader.

_MG_5638r