20 februari – allt för kunden och miljön

IMG_3300

Idag har en del tid spenderats på att tillverka en dolly, en vagn man kan lyfta upp ena änden på exempelvis fyrhjulingar för att på så sätt lätt kunna transportera dem.

Vad ska vi med den till? Jo, det är för att kunna hämta era maskiner så att ni inte ska behöva bekymra er om att lämna dem hos oss och hur ni ska kunna ta er tillbaka hem. Tack vare dollyn kan vi hämta “hemma hos” och dessutom när ni inte behöver ert fordon (eller om det är för trasigt för att köras). Eller varför inte hämta vid ångbåtsbryggan om ni ska till stan över dagen, över helgen eller över vintern så ni har en nyservad fyrhjuling när ni kommer tillbaka?

Vår vana trogen bygger vi dollyn av återvunnet och överblivet material, det vill säga gammalt stålskrot och spillbitar som annars skulle kastats. Billigt och framför allt mycket miljösmart, inte minst då vi slipper ta oss till fastlandet och återvinningen slipper transportera “skräpet” som sopor. Det är nästan alltid bättre för miljön att återanvända och reparera än att kasta och köpa nytt. Men det ska erkännas, både däcken och kulhandsken är faktiskt nya.

IMG_3301

IMG_3302